: Seonduk Yeo Wang :: A Silla királyság ékköve :: The Great Queen Seondeok :
FŐOLDAL A SOROZAT TÖRTÉNELMI HÁTTÉR GALÉRIA EPIZÓDISMERTETŐK FÓRUM
Vetítés dátuma

Queen SeonDeok
A Silla királyság ékköve (The Great Queen SeonDeok) egy 62 részes, epizódonként 60 perces dél-koreai sorozat, melyet - A palota ékkövéhez (Dae Jang-geum) hasonlóan - ugyancsak az MBC TV csatorna készítetett és sugárzott 2009-ben. Hazánkban először 2010. október 27-től látható a Magyar Televízió műsorán.
Az úgyszintén valós történelmi alapon nyugvó sorozat a koreai ókor utolsó évszázadába, a háborúskodó királyságok idejébe repít minket; a címszereplő DeokMan - a Shilla birodalom 27. uralkodójává, első - királynőjévé válásának útját követhetjük nyomon. JinPyeong király, hogy országát a hataloméhes ágyastól, Mishiltől és egy jóslat bekövetkeztétől megóvja, másodszülött leányát, DeokMant, szolgálójára bízza, aki a gyermekkel Kínába menekül. 15 évvel később a kíváncsi és talpraesett DeokMan - aki mit sem sejt valódi származásáról -, anyja elvesztése után férfiruhát öltve visszatér szülőföldjére, hogy felkutassa az apjának hitt Munnot, de ugyancsak ezt teszi JinPyeong király másik leánya, CheonMyeong hercegnő és Mishil emberei is. Noha a király egykori testőrtisztje nyomára egyikük sem bukkan, a két lány - miután együtt kénytelen elmenekülni Mishil emberei elől - örök barátságot köt. DeokMan eztán, hogy meglelje múltját, a hercegnővel valamint a katonai dicsőségekről álmodó Yushinnal visszatér a palotába, s ezzel hármójuk Mishil hatalmával szembeni küzdeleme is kezdetét veszi...

A sorozat epizódjainak letöltési linkjei frissítésre kerültek.

Új oldalunkon, a kdorama.uw.hu-n röviden ismertetésre került a K-dorama és a koreai hullám jelentése és kialakulása; egyúttal összevonásra került az általunk eddig készített valamennyi, történelmi, kosztümös K-doramával foglalkozó honlap.

Legújabb oldalunk, yi-san.atw.hu témájául a hazánkban 2012. július 9-től láható, de sokak által már korábban, feliratosan megtekintett, és így megkedvelt, 2007-es dél-koreai sorozat: a Yi San (A korona hercege) szolgált.

A Magyar Televízió újabb dél-koreai filmsorozatot indított útjára; ez A korona hercege (Yi San), melyet 77 epizódon keresztül, július 9-től 16:30-as kezdettel vetítenek.

Az egyébként képregények kiadásával foglalkozó Vad Virágok Könyvműhely 2011. november 1-jén jelenteti meg A Silla királyság ékköve című televíziós sorozat könyvváltozatát illetve annak 1. kötetét. Az eredetileg az MBC kiadásában megjelent The Great Queen Seondeok könyv három kötetes. A magyarul megjelenő, első könyv 350 oldalas lesz, és várhatóan 3.490,- Ft-ért a nagyobb könyáruházakban (Libri, Alexandra, Bookline) megvásárolható lesz.

Új oldalt indítottunk, a dong-yi.atw.hu-t. Mivel a Magyar Televízióban most sugárzott új dél-koreai sorozat, A királyi ház titkai (Dong-yi) hangvételében nagyban hasonlít A palota ékkövéhez, valószínűleg ennek még több lelkes, magyar nézője lesz, mint A Silla királyság ékkövének.

A Magyar Televízióban február 28-án, vagyis jövő hét hétfőn veszi kezdetét egy újabb, nagyszabású dél-koreai sorozat. Dong Yi, a királyi ágyas története A királyi ház titkai címmel 60 epizódon keresztül, hétköznaponta 18:20-tól lesz látható.

A 21-24. epizódok ismertetői is felkerültek az oldalra.

Az epizódok leírása a 19. és a 20. rész ismertetőjével gyarapodott.

A Silla királyság ékköve valamennyi (1-62.) epizódja letölthető immár szinkronosan is.

A sorozat letölthető epizódjai közé a héten, a Magyar Televízióban sugárzott 55-59. rész is felkerült.

Megnyílt a "Galéria", s ezzel együtt 18 kép került feltöltésre.

A Silla királyság ékköve eddig leadott valamennyi szinkronos epizódja letölthető az oldal alján lévő menüpontra kattintva.

A 17-18. rész ismertetője valamint linkjei is felkerültek az oldalra.

Az oldalra egy új menüpont, azzal együtt pedig néhány valós történelmi adat került fel Silláról valamint SeonDeok királynőről, Mishilről és Yushinról.

Az epizódok leírása a 13-16. rész ismertetőjével, a Letöltés menüpont pedig ugyanezen részek szinkronos verziójának hivatkozásaival bővült.

Mind a letölthető epizódok linkjei, mint pedig az epizódismertetők a 9-12. résszel bővültek.

Három, különböző méretű banner is felkerült az oldalra, amelyek a "Reklámozz minket!" menüponton keresztül érhetők el.

Az epizódok leírása a 6-8. rész ismertetőjével folytatódik; ugyanezen részek a letölthető epizódok közé is felkerültek.

A zenedobozunk A Silla királyság ékköve hat betétdalával, a letölthető linkek száma pedig a sorozat eredeti, koreai nyelvű, magyar feliratú epizódjainak linkjeivel bővült.

Felkerült az oldalra az első öt epizód ismertetője, és elérhetővé vált "A Silla királyság ékköve" ugyanezen részeinek letöltése is.

A Silla királyság ékkövéről bővebb ismertető került fel, amely "A sorozat" menüponton belül érhető el.

Megnyílt a honlap. Az oldal jelenleg minimális funkciókkal bír, tartalommal való feltöltése folyamatosan várható.


Utoljára frissítve: 2015. december 7.

Eredeti vetítés dátuma:
2010. október 27-től

Ismétlés dátuma:
-

Hirdetés

Reklámozz minket! | Fórum | Letöltés
© 2010-2015 kdorama.uw.hu & queen-seondeok.atw.hu