: Yi San - Wind of the Palace :: A korona hercege :
FŐOLDAL A SOROZAT TÖRTÉNELMI HÁTTÉR GALÉRIA SZEREPLŐK EPIZÓDISMERTETŐK FÓRUM
Vetítés dátuma
Yi San
A Magyar Televízió jóvoltából 2012. július 9-től látható hazánkban A korona hercege (Yi San) c. dél-koreai sorozat. Az MBC TV csatorna által 2007-ben készítetett és sugárzott 77 (+2 speciál) epizódos sorozatot Lee Byung-Hoon [A palota ékköve, A királyi ház titkai] és Kim Keun-Hong [A Silla királyság ékköve] rendezők jegyzik. Forgatókönyvét Kim Yi-Young [A királyi ház titkai] írta.
Ez a történelmi dráma a Joseon dinasztia 22. uralkodója, Jeong-jo király megpróbáltatásokkal teli életét tárja elénk. A 18. század második fele a dinasztia 500 éves fennállásának egyik legviharosabb időszaka, melyben a korrupt miniszterek saját érdekeik mentén igyekeznek irányítani a szigorú, de igazságos Yeong-jo királyt. Ennek - valamint a fiatal Jeong-sun királyné ármánykodása - következtében leli halálát a trónörökös Sado herceg, akit saját apja zárat egy rizsládába, abban a hiszemben, hogy fia összeesküvést szőtt ellene. A koronaherceg halálát követően, fia, San herceg kerül szembe a különféle politikai hatalmakkal és azok érdekeivel. Ebben a harcban két árva gyermek, az eunuchnövendék Dae-soo és az udvarhölgynek készülő Seong-yeon van csupán a herceg segítségére, akik közt életre szóló barátságot köttetik...

A sorozat epizódjainak letöltési linkjei frissítésre kerültek.

Új oldalunkon, a kdorama.uw.hu-n röviden ismertetésre került a K-dorama és a koreai hullám jelentése és kialakulása; egyúttal összevonásra került az általunk eddig készített valamennyi, történelmi, kosztümös K-doramával foglalkozó honlap.

Az epizódismertetők a 45-49. részek leírásával bővültek.

Az oldalra Jeongjo király személyéről és uralkodásáról a sorozat alapjául szolgáló történelmi tények kerültek fel.

Egy új, Szereplők menüponton keresztül elérhető a sorozat főszereplőinek bemutatása; ehhez kapcsolódóan pedig a Galéria újonnan megnyíló részébe 19 kép került fel.

Az utolsó részek is feltöltésre kerültek, így teljessé és elérhetővé vált A korona hercege c. sorozat mind a 77 szinkronos epizódja.

A letölthető, szinkronos epizódokhoz a 65-70. részek is felkerültek.

Az 55-64. részekkel ismét tíz, szinkronos epizód vált elérhetővé a Letöltés menüpontra kattintva.

A sorozat letölthető epizódjai közé az elmúlt hetekben, a Magyar Televízióban sugárzott 45-54. rész is felkerült.

Az ismertetők a 35-44. epizódok leírásával bővültek, ugyanezen részek pedig szinkronosan is letölthetők az oldal aljáról elérhető menüpontban lévő linkekre kattintva.

Tíz újabb rész szinkronos verziója valamint leírása került fel a Letöltés és az Epizódismertetők menüpontba, a Galéria pedig a 25-34. epizódokhoz kapcsolódóan 21 képpel gazdagodott.

A korona hercege epizódismertetői a 16-24. részek leírásával, a Letöltés menüpont ugyanezen részek szinkronos verzióinak hivatkozásaival, a Galéria pedig 27 képpel bővült.

Figyelem! A londoni olimpiai játékok közvetítése miatt a Magyar Televízió július 30-tól szünetelteti A korona hercege c. sorozat sugárzását. Folytatása augusztus 13-án várható!

A korona hercege c. sorozat történelmi hátteréhez felkerült a 7. epizódban jelzett, a kínai követ által Seong-yeon festménye témájául választott mitikus lény, a kirin (qilin) ismertetése.
Az oldal alján lévő menüpontra kattintva az első 15, Magyar Televízióban sugárzott, szinkronos epizód mellett letölthető a sorozat mind a 77, eredeti, koreai nyelvű epizódja magyar felirattal.

Az epizódok leírása a szinkronosan eddig leadott (6-15.) részek ismertetőivel, a Galéria pedig ehhez kapcsolódóan néhány képpel bővült.

Megnyílt a honlap. A három másik dél-koreai sorozattal (A palota ékkövével, A Silla királyság ékkövével és a A királyi ház titkaival) foglalkozó oldalon már megszokott menüpontokon keresztül már most elérhető a cselekményből íródott rövid összefoglaló, az első öt epizód rövid leírása, 8 háttérkép, valamint még néhány kép ez eddig leadott epizódokból, továbbá a honlap három különböző méretű bannere és a fórum. Az oldal további tartalommal való feltöltése folyamatosan várható.


Utoljára frissítve: 2015. december 7.

Eredeti vetítés dátuma:
2012. július 9-től

Ismétlés dátuma:
-

Hirdetés

Reklámozz minket! | Fórum | Letöltés
© 2012-2015 kdorama.uw.hu & yi-san.atw.hu